PCR detekcija respiratornog virusnog panela

RNK SARS-CoV-2 te virusa influence A, virusa influence B i respiratornog sincicijskog virusa može se otkriti u uzorcima gornjih dišnih putova tijekom akutne faze infekcije.

O SARS-COV-2 virusu možete detalje naći uz pretragu PCR na SARS-CoV-2 virus.

Virus gripe ili influence uzrokuje akutne infekcije dišnog sustava, od blagih do ozbiljnih. Obično počinje iznenada, porastom tjelesne temperature uz grlobolju, kašalj, bolove u mišićima i zglobovima, kao i druge respiratorne simptome. Sezonsku gripu najčešće uzrokuje virus influence A. Virus često mutira pa kvadrivalentna cjepiva sadržavaju sojeve A (najčešće H1N1, H3N2) te sojeve B koji su najčešće cirkulirali u prethodnim sezonama.

Respiratorni sincicijski virus  ili skraćeno RSV obično uzrokuje blage simptome slične prehladi, ali u dojenčadi i male djece te u starijih i imunokompromitiranih može uzrokovati ozbiljne infekcije. U djece mlađe od godinu dana uzročnik je bronhiolitisa i pneumonije. Bronhiolitis započinje poput obične prehlade, ali se kasnije razvija uporan, suhi kašalj uz opće simptome poput gubitka apetita, malaksalosti, dok povišena tjelesna temperatura nije uvijek prisutna. Javlja se sezonski, obično u hladnijim mjesecima, tijekom jeseni, zime i proljeća.

Flurona je infekcija koju istovremeno uzrokuju virus influence i SARS-CoV-2 virus. Nije česta, ali je koinfekcija ovim virusima moguća. Simptomi obuhvaćaju simptome uzrokovane pojedinim virusima pa su najčešći kašalj, grlobolja, povišena tjelesna temperatura te bolovi u mišićima. 

Pozitivni rezultati ukazuju na aktivnu infekciju, ali ne isključuju bakterijsku infekciju ili koinfekciju s drugim virusima; klinička korelacija s anamnezom bolesnika i drugim dijagnostičkim informacijama neophodna je za određivanje statusa infekcije pacijenta. Negativni rezultati moraju se kombinirati s kliničkim opažanjima, anamnezom bolesnika i epidemiološkim podacima. Negativne rezultate dobivene od osoba koje ne pokazuju kliničke znakove i simptome povezane s respiratornom virusnom infekcijom u vrijeme uzimanja uzoraka treba tumačiti s posebnim oprezom.

Multiplex PCR panel iz uzorka brisa istovremeno detektira:

SARS- COV – 2

Virus Influence A

Virus Influence B

Respiratorni sincijiski virus (RSV)

Rezultati su dostupni unutar 24 sata od uzimanja uzorka

CJENIK VIRUSNIH PANELA:

PCR detekcija respiratornog virusnog panela (SARS-CoV-2, Influenca A, Influenca B i RSV)
450.00kn (59.73 €)
PCR detekcija SARS-CoV-2 virusa
392.00kn (52.03 €)
SARS CoV-2 ANTIGEN – brza kromatografska metoda
70.00kn (9.29 €)
SARS CoV-2 antitijela u serumu kvalitativno
50.00kn (6.64 €)
SARS-CoV-2 IgG antitijela kvantitativno
150.00kn (19.91 €)
Već danas se javite za besplatne konzultacije NAZOVITE NAS NA 021 688 888